Natural Paradise – Ayurvedisk ophold i junglen

Natural Paradise – Ayurvedisk rejse – En rejsebeskrivelse fra junglen

Jeg ligger og kikker op i skyerne, og tænker at jeg fra dette perspektiv kunne befinde mig næsten overalt i verden.

Men på nuværende tidspunkt ligger jeg på en yogamåtte i Maharastra tæt på Goa, efter en yogatime i det fri. En ørn cirkler over mit hoved, fuglene og cikaderne synger, aberne gemmer sig i træerne i skoven overfor og alt ånder af idyl.

Jeg befinder mig på det nye resort ”Natural Paradise”, som ligger ude midt i junglen. Og det er virkelig paradis. Stedet emmer af ro og revitalisering.

Jeg er blevet indkvarteret i en stenhytte, med alle vestens faciliteter, dog ikke internet. Det er lækkert og smagfuldt og helt tæt på naturen. Jeg falder i søvn til cikader der synger, frøer der kvækker og et vandløb der risler lige ved siden af min hytte. Om morgenen bliver jeg vækket af musik fra det lokale tempel.

Natural Paradise er et nyåbnet ayurvedisk resort, så dagen går med yoga, massage, måltider med udrensende kost, mudderbad, detox fodbad, svedekasse, gåture i den vilde natur og hyggeligt samvær med de andre på stedet.

Folk kommer for at få det bedre fysisk og psykisk. Kroppen og sindet bliver renset ud i individuelle behandlingsplaner over en periode på 14 eller 21 dage. Jeg kan se at de mennesker der er her, inklusiv mig selv, kommer til at se meget yngre ud, taber sig, kommer af med fysiske skavanker og udtrykker en mental klarhed, som er helt unik.

Jeg er her som vært for en lille gruppe, der er på ayurvedisk ophold. Gruppens deltagere er hver især kommet med deres som de ønsker hjælp til. En ønsker at tabe sig og komme sine lændeproblemer til livs, en anden har døjet med en skulder og nakke i flere år og en har migræne. Resultaterne er slående. Af en lille gruppe på 4 personer, har vi tilsammen tabt 22 kilo på 16 dage, rygproblemer i så meget bedring, at der er udsigt til igen at kunne det, ryggen ellers har sat en stopper for, migræne er i bedring og skulder og nakkeproblemer er helt væk. De der ellers normalt døjer med varmen, har haft det fint i dette klima.

Natural Paradise ligger i helt autentiske omgivelser, hvor lokalbefolkningen ikke er vant til turister, så der bliver både budt på te og ceremonier i templet i den lokale landsby 20 minutters gang fra resortet. Ligeledes er der lokale ansat på stedet, som gør en stor ære i at vise områdets skatte, og gerne hyres til gåture, ture til lokale markeder, besøg i lokale templer med mere.

Vil du vide mere om ture til Natural Paradise se her.