OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Som udgangspunkt nej, men det er altid en god ide at have penge med til drikkepenge samt til drikkevare udenfor hotellet. Der er tre barer i Montbarbat, hvor det spanske hverdagsliv udspiller sig. Det er hyggeligt at sidde og få en kop kaffe eller en drink. En af barerne tager kun kontanter. Ønsker yderligere, end de drikkevarer der er med i maden, når vi er ude og spise, betales disse selv. Mad og drikke i Billund lufthavn og fortæring på flyturen frem og tilbage er for egen regning.

Euro til Spanien og Egyptiske pund eller dollars til Egypten.

Husk at bestille i god tid.

Vi anbefaler at du har euro med hjemmefra, da der ikke er en hæveautomat i Montbarbat eller Roca Grossa. Der kan hæves euro i Billund lufthavn.

I Montbarbat er der en lille købmand, Nina og Juanma. Der kan man købe det mest nødvendige og ellers er Mark og jeg altid behjælpelige. I Roca Grossa er der indkøbsmuligheder 2 kilometer væk i Lloret de Mar. I Umbi Diving Village er der en lille købmand, hvor man kan købe det mest fornødne.

I forår-sommer og efterårssæsonen flyver vi med Ryanair til Barcelona (GRO), som ligger 15 minutter fra Montbarbat og Roca Grossa. Vi flyver altid med priorityboarding og der er mulighed for at tilkøbe ekstra benplads. Om vinteren flyver vi til Barcelona med Norweigen airways. På turene til Egypten flyver vi med Norweigen.

Det er muligt at have 20 kilo bagage samt 10 kilo håndbagage med. Mål på håndbagage er 55x40x20 og en lille taske i størelsen 35x20x20.

Du skal have dit pas med på turen, da det er din dokumentation på billetten. Det er på eget ansvar at have gyldigt pas.

Til både Egypten og Indien må dit pas ikke udløbe indenfor 6 måneder af afrejse.

Hvis du har bilen med i lufthavnen kan der spares lidt penge ved at bestille parkering hjemmefra. Dette gøres på: www.billundlufthavn.dk . Turen er ikke inklusiv transport til og parkering i Billund lufthavn.

Som udgangspunkt to timer før afgang. Der gives nærmere information om dette på de enkelte ture. Det er på eget ansvar at komme til tiden. Ved forsinkelse efter gaten er lukket eller udeblivelse frafalder flybilletten og opholdet i Spanien.

Det vil de fleste af afgangene være Mark der møder jer i lufthavnen i Billund. Camilla er i Spanien og gøre klar til jeres ankomst. Vi har på de forskellige turer en ekstra dansk hjælper med til at gå til hånde i løbet af turen.

Til Egypten rejser vi sammen.

Som udgangspunkt er det muligt at få økonomisk kompensation, hvis du ankommer mere end to timer senere til din destination, som følge af: 

  • dit fly blev aflyst 
  • dit fly blev forsinket
  • dit fly blev omdirigeret til anden lufthavn
  • dit fly var overbooket, og du kom ikke med 

Hvorvidt du har ret til kompensation afhænger af årsagen til forsinkelsen. Rettighederne til økonomisk kompensation bortfalder således, hvis det er ekstraordinære omstændigheder, der er årsag til forsinkelsen. 

Der vil til hver rejse blive opkrævet et depositum på kr. 4500,-. Depositum refunderes ikke. Det resterende beløb til rejsen betales 3 måned inden afgang.

Det er muligt at afbestille op til 3 måneder før afgang, hvor det resterende beløb opkræves.

Det er egen ansvar at have en afbestillingsforsikring samt en rejseforsikring der dækker Europa.

Vi er medlem af Rejsegarantifonden medlemsnummer 2708.

Det er en god ide at være i nogenlunde form, da vandreturerne er i kuperet terræn. Den længste tur er 14 kilometer.

Vi anbefaler at du går i noget fodtøj du er vant til at gå godt i og hvor fødderne kan få luft.

Der vil blive serveret middelhavskost når vi er ude og en mere fordansket udgave når vi er hjemme. Der bliver brugt friske råvarer og vi tilstræber at maden er så sund og nærende.

Mod et tillæg på kr. 500,- kan der bestilles allergivenligt kost.

Temperaturen variere. I maj og september er det godt vandrevejr, hvor temperaturen i gennemsnit ligger på mellem 21 og 25 grader. Det kan dog variere lidt. I oktober samme temperatur, hvor sommeren er varm og helt op til 30-35 grader.

I Montbarbat tales der som udgangspunkt ikke engelsk. Jose junior på el bar arriba (Den øverste bar), taler en smule. Så det er en god ide at have en parlør på telefonen, hvis man vil ud på egen hånd. Vi anbefaler www.wordrefrence.com . I Roca Grossa er der mange forskellige nationaliteter, så der tales engelsk.

Er et boligområde hvor velhavende spanier og andre nationaliteter har deres residens. Roca Grossa ligger hævet over Lloret de Mar, med en spetakulær udsigt udover Lloret de Mar og Middelhavet. Der er cirka 2 kilometer ned til byen og stranden. I Roca Grossa har vi adgang til 2 villaer, som er ejet af venner af familien. Her holder vi som udgangspunkt vores kursusrejser.

Umbi Diving Village ligger i Sharm-el-Sheikh – lige ned til vandet.