Derfor skal du tage på stilhedsretræte

HVORFOR TAGE PÅ STILHEDSRETRÆTE?

Tanken om at gå i stilhed kan være ganske skræmmende.  Vi er så vant til at have ydre stimulanser hele tiden, og tanken om blot at være med sig selv en helt uge, kan føles overvældende.

For de der tager springet bliver det ofte en tilbagevendende begivenhed med høj prioritet.

Vi har en forestilling om, at fordi vores system kører på højtryk til dagligt, vil alt larme når vi går i stilhed. Det er sjældent tilfældet. Vores system tilpasser sig omgivelserne, og er du hjemmefra i andre omgivelser der indgyder til ro, vil systemet tilpasse sig dette. Måske du vil være lidt rastløs den første dag eller føle dig enormt træt.

Mange bruger stilhedsretræter til blandt andet, at blive nulstillet, få hvilet, mærke vigtige prioriteter i livet, finde ro og blive ladet op. Det er en effektiv metode.

HVAD FÅR JEG UD AF ET STILHEDSRETRÆTE?

Nogle af fordelene ved at være i stilhed er at:

  • Du får hvilet igennem både fysisk og mentalt.
  • Du bliver klar over hvad der styrer din hverdag.
  • Du bliver klogere på dig selv og hvad du har brug for i din hverdag.
  • Du mærker en indre sindsro.
  • Du får mulighed for at fordybe dig.
  • Du får fokus
  • Fordøjelsen fungerer bedre.
  • Du spiser mindre og oplever måske at tabe dig
  • Du vil opleve at maden smager af meget mere.

HVORDAN FOREGÅR ET STILHEDSRETRÆTE?

Hvis du ikke har været afsted på stilhedsretræte før, vil du med stor sandsynlighed have flere spørgsmål til hvordan det foregår.

For mine egne stilhedsretræter, som foregår i det nordlige Spanien i nærheden af Girona, ankommer man om aftenen og går i delvis stilhed dagene efter. Dog med daglige anvisninger og opgaver samt mulighed for delinger i plenum eller individuelt for at sikre, at du er på rette vej.

Sindet kommer hurtigt på afveje når vi går i stilhed, og der vil derfor være et refleksionsforum på daglig basis. Skal du kunne bruge retræten og dens effekt når du kommer hjem, er det altafgørende, at kunne have øje for, hvordan sindet gebærder sig undervejs, få talt om det, og anvist andre veje.

På stilhedsdagene mødes vi til meditation et par gange dagligt, og der vil være mulighed for at få opgaver undervejs, der vil understøtte din proces i løbet af ugen. Det er tilladt at have bøger og andet fordybelsesmateriale med. Jeg anbefaler at være offline. På eftersårsretræten vandrer vi dagligt.

Der vil være mulighed for samtaler og terapeutisk massage i løbet af ugen. 

Jeg synes selv det er en fordel at komme langt væk hjemmefra og især til Syden, hvor der også er mulighed for at blive tanket op med udeliv, sol og gode råvarer. Det giver noget ekstra energi til systemet.

stilhedsretræter i Indivias er alt tilrettelagt for dig. Du skal blot bestille en plads og resten er sørget for. 

Er du interesseret i at komme med på vores næste stilhedsretræte, så kan du læse meget mere lige her.