Mark er bidt af en gal fridykker, og har i flere år rejst til Sharm El-Sheikh, hvor han har udforsket livet under vand.  

I starten af 2018 besluttede Mark, at han ville lave en tur for gæster, for at dele ud af sin viden, erfaring og glæde ved Det Røde Hav.

Mark har fundet en lille perle helt ned til det Røde Hav, hvor han altid bor. Helt uden om den gængse turisme.

Det blev til en tur med gæster i november 2018.

Alt inklusivt

Vi tog i samlet flok fra Billund lufthavn til Sharm El-Sheikh, hvor vi blev hentet og kørt til Umbi Diving Village, hvor vi skulle tilbringe den næste uge. Alle blev indkvarteret med havudsigt, og Mark havde sørget for, at vi fik et værelse med en stor altan, hvor vi kunne mødes til drinks før aftensmaden hver aften. Vi havde forespurgt alle gæsterne, hvad de gerne ville drikke i løbet af ugen, og havde købt gode drikkevarer med fra Danmark, for at forkæle lidt ekstra.

Et par timer efter ankomst, befandt vi os i restauranten, helt ned til vandet, til lyden af bølgeskvulp. Menukortet bugner af gode, nærende og sunde retter, og Mark havde bestemt, at alle gæster frit kunne vælge fra menukortet hele ugen, for at imødekomme individuelle ønsker, men også at give gæsterne en oplevelse af stedets mange fantastiske varierede retter.

Fælles program

Mark havde hjemmefra sammensat et program for hele ugen både over og under vand.

Mark har undersøgt forskellige koralrev i området omkring Sharm El-Sheikh, og har fundet noget af det bedste kystnære koralrev, hvor han har opholdt sig så meget, at han næsten er på fornavn med fiskene. Så der blev brug meget tid i vandet, med at undersøge dets liv, og vi var så heldige, at have en skildpadde boende lige udenfor vores sted. Se program her.

Mark underviste de der havde lyst, i fridykkerteknikker, så opholdet i vand, blev lidt mere dynamisk, end blot at ligge og snorkle i overfladen.

Turene over vand, havde Mark sammensat, så der var lidt for enhver smag.

Fællesskab

Vi var en lille flok på 7 mennesker afsted og der gik ikke mere end nogle timer, før vores gæster slappede af i hinanden selskab. I løbet af ugen opstod et sammenhold og en hjertelighed med masser af gode dybe snakke og en masse grin.

Vi mødtes på vores terrasse hver aften til drinks, hvorpå vi spiste aftensmad sammen. Frokost var lidt mere løst, men vi endte alligevel med at spise sammen til frokost de fleste dage. På alle udflugter tog vi afsted sammen.

Det ligger både Mark og jeg meget nært, at være med, og skabe rammerne om de rejser vi laver. Vi indgår som en del af fællesskabet i løbet af ugen, og nyder at være sammen med vores gæster.

Wellness

Jeg havde lånt et beduintelt og en massagebriks helt nede ved vandet, hvor jeg gav gæsterne massage til lyden af bølgernes brusen. Fantastisk beroligende.

Gæsterne havde også mulighed for at være med til mindfulness om morgenen, men den gruppe der var afsted denne gang, stod op mellem 06.00-07.00 og hoppede i vandet, for at opleve livet i vand fra morgenstunden.

Det er meget mindful, at snorkle. Vandet omslutter kroppen, tiden står stille og alt bliver nærværende. En virkelig god måde at afstresse på.

Her er hvad nogle af vores gæster sagde:

5 stjerner: 🐳🐳🐳🐳🐳
Jeg er lige kommet hjem fra en fantastisk oplevelsesrig snorkleferie i Egypten med Mark og Camilla. Vi boede på et lille hyggeligt autentisk hotel lige ned til Det røde Hav. Turen var tilrettelagt så alle kunne være med, uanset om man var nybegynder eller øvet. Mark underviser på en rar måde, hvor man lærer lige det, der er brug for til rette tid. Både han og Camilla er nærværende og opmærksomme værter, der får alle til at føle sig godt til pas. Vi havde det super hyggeligt og ikke mindst sjovt! Der er plads til individuelle behov. F.eks. var der under hele turen taget højde for, at jeg kunne blive kørt, når vi skulle rundt, idet jeg ikke kan gå så langt. 
Turen har givet mig et hop opad i det gode humør, og jeg er solgt til livet under vandet.

Cecilie Kildebæk

Læs mere mere om vores næste rejse i november 2019 her